Contact.web

Τι είναι το SEO;


Τι είναι το SEO;

Με την ολοένα και αυξανόμενη είσοδο των ηλ. καταστημάτων και ιστοσελίδων στο διαδίκτυο ο κυριότερος στόχος όλων των κατόχων αυτών είναι ένας, να "ανέβουν" στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης στις μηχανές αναζήτησης. Όλες αυτές οι μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo κλπ) εμφανίζουν τις κυριότερες καταχωρήσεις στην αρχή των αποτελεσμάτων. Με άλλα λόγια, εμφανίζουν πρώτες τις αναζητήσεις που θεωρούν σχετικότερες με τον όρο που πληκτρολόγησε ο χρήστης. 

Με τον όρο SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization, εννοούμε την μέθοδο μέσω της οποίας βελτιώνουμε την ποιότητα του περιεχομένου μας προκειμένου να μας βρίσκουν οι δυνητικοί πελάτες - χρήστες μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Δεν μπερδεύουμε την οργανική "κίνηση" στο site μας με την "πληρωμένη", κάτι που θα εξηγήσουμε παρακάτω.


Τι περιλαμβάνει το SEO

Προκειμένου να καταλάβετε τι σημαίνει SEO Optimization, ας δούμε παρακάτω:

Με την "ποιότητα" των χρηστών που εισέρχονται στη σελίδα μας, εννοούμε το κατά πόσο σχετικό είναι το περιεχόμενο του site μας (προϊόν, υπηρεσία κλπ) με τον όρο που αναζήτησε ο χρήστης. 
Εάν για παράδειγμα ένας χρήστης πληκτρολογήσει "Windows"

Παράλληλα με τα παραπάνω, όσο περισσότεροι, σωστοί χρήστες "κλικάρουν" τον σύνδεσμο που οδηγεί στη σελίδα - σύνδεσμό μας, τόσο καλύτερο είναι αυτό για την "υψηλότερη κατάταξή" μας στις μηχανές αναζήτησης.


Πως λειτουργεί το SEO στη σελίδα μας;

Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε μπαίνοντας σε μια σελίδα όπως π.χ. η Google, είναι μια μπάρα αναζήτησης όπου πληκτρολογούμε τον όρο αναζήτησής μας. Τί κρυβεται όμως πίσω από τη σελίδα αυτή και τί λειτουργίες εκτελούνται μόλις πατήσουμε το κουμπί "Αναζήτηση";

Πίσω από αυτού του είδους τις μηχανές αναζήτησης υπάρχουν κάποια κομμάτια κώδικα τα οποία ονομάζονται "web-crawlers".  Αυτά "κυκλοφορούν" μέσα στις διάφορες ιστοσελίδες που υπάρχουν on-line και συλλέγουν κάθε είδους πληροφορία που μπορεί να διαθέτουν. Μετά όλοι αυτοί οι "web crawlers" επιστρέφουν όλα αυτά τα δεδομένα σε μια μορφή καταχώρησης, την οποία συγκρίνουν με τον όρο που αναζητήσατε και εμφανίζουν τα πιο σχετικά με αυτόν αποτελέσματα.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ευρετηρίαση της ιστοσελίδας σας ή του περιεχομένου αυτής:

  • Ποιότητα domain που επιλέξαμε, το κατά πόσο εύκολο είναι να θυμηθεί κάποιος το domain μας ή τη μοναδικότητά του προκειμένου οι χρήστες να εισέρχονται απευθείας στη σελίδα μας. 
  • Ιδιότητες του brand - domain της ιστοσελίδας, το κατά πόσο χρησιμοποιείται το όνομα της συγκεκριμένης σελίδας και οι αναφορές που γίνονται σε αυτό μέσω των διάφορων μέσων (Blog, Social media, Τύπος κλπ.)
  • Την ποιότητα του περιεχομένου, όπως π.χ. το κατά πόσο τηρούνται τα όρια λέξεων και προτάσεων, η μοναδικότητα του περιεχομένου καθώς και η ταχύτητα φόρτωσης αυτού.
  • Backlinks στη σελίδα, όταν δηλαδή υπάρχει αναφορά στο άρθρο ή σε ολόκληρη τη σελίδα μας από κάποια άλλη σελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα.
  • Εσωτερικά link στη σελίδα μας. 


Οργανική VS πληρωμένη απήχηση

Οργανική απήχηση
Με τον όρο οργανική απήχηση, εννοούμε την περίπτωση που κάποιος χρήστης κατευθύνεται στη σελίδα μας μέσω της χρήσης μιας μηχανής αναζήτησης, ή απευθείας γράφοντας το url που οδηγεί σε εμάς, ή μέσω κάποιου σελιδοδείκτη που έχει αποθηκεύσει τη σελίδα μας στον browser του.

Πληρωμένη απήχηση
Από την άλλη μεριά υπάρχει και η πληρωμένη απήχηση ή αλλιώς PPC (Pay Per Click - Πληρωμή ανά "κλικ) μέσω της οποίας δημιουργούμε μια πληρωμένη διαφήμιση στο Google AdWords και εκείνη εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις της Google. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από το ποσό με το οποίο επιλέγουμε να "τρέξουμε" τη διαφήμιση, καθώς και από το τι "λέξεις - κλειδιά" χρησιμοποιούμε.

Έλεγχος SEO ιστοσελίδας

Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας κι εμείς θα αναλάβουμε τον ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο του SEO της ιστοσελίδας σας ή μπορείτε να βρείτε παρακάτω μερικά on-line ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία ελέγχου του SEO της σελίδας σας, τα οποία συγκεντρώσαμε για εσάς:

 

 

 

 

Κατηγορία(-ες):
Επόμενο

σχόλια.

  • Δεν υπάρχουν σχόλια.
Αφήστε το σχόλιό σας

Contact.web